Kan du ikke finde det, du leder efter?

I vores Skiltomaten kan du designe dine skilte præcis, som du vil have dem. Tekst, farve, former og meget mere.

Start med at designe et skilt

Information om nødudgangsskilte

Et nødudgangsskilt kan redde liv ved brand eller andre farlige situationer. Derfor er det vigtigt tydeligt at angive, hvor den nærmeste udgang findes.

Sammen med brandskilte er nødudgangsskilte de klart vigtigste skilte – både i offentlige og private lokaler.

OBS! Vores skilte er ikke oplyste. Brug dem som supplement til oplyste skilte eller på steder, hvor de ikke behøver være synlige i mørke.

Det kan være et spørgsmål om liv og død, om man hurtigt finder den nærmeste flugtvej. Selvom det normalt er nemt at finde ud af lokalet, handler mange mennesker ikke rationelt, når stress og panik kommer ind i billedet. Derfor er det vigtigt at tænke nøje over placering og udformning for nødudgangsskilte.

Nødudgangskilte – husk …

Hele vejen

Et flugtskilt skal vise vej væk fra faren. Det er derfor vigtigt, at der sidder flugtskilte, som viser vej hele vejen ud af bygningen. Hvis man følger skiltene, skal man hele tiden kunne finde næste skilt og dermed kunne fortsætte sin vej ud mod friheden. Hellere et skilt for meget end et skilt for lidt. 

Kørestol

Hvis der findes en særlig ind-/udgang for folk i kørestol, bør det markeres på nødudgangsskiltene med en kørestol.

Billeder er bedre end tekst

Et nødudgangsskilt behøver ikke have teksten "Nødudgang". Det kan ligefrem være tydeligere kun at bruge det klassiske grønne skilt med et billede af en hvid person, som viser, hvor udgangen findes. Det gør det også nemmere for dem, der taler et andet sprog. 

Pile

Man kan ikke være for tydelig ved skiltning af flugtveje. Alle nødudgangsskilte bør have en pil, der markerer, hvor udgangen findes. En pil nedad betyder, at udgangen er lige under skiltet, mens en pil opad betyder, at udgangen findes længere fremme. En pil skråt nedad angiver, at der findes en trappe i nærheden, som man kan komme ned ad. En trappe kan også angives med et enkelt trappesymbol og en pil, der viser, i hvilken retning trappen findes. Skilte til nødudgange skal altså ikke bare angive nødudgangene, men også vise vej. 

Fastgøringsmetode – Skrue

Hvad synes vores kunder?