Kan du ikke finde det, du leder efter?

I vores Skiltomaten kan du designe dine skilte præcis, som du vil have dem. Tekst, farve, former og meget mere.

Start med at designe et skilt

Mer information om vores vejskilte

Hos os kan du nemt designe vejskilte til privat vej, egne vejviserskilte eller andre informationsskilte til f.eks. en andelsboligforening. Det kan være alt fra at markere en parkeringsplads til at vise gæster den rigtige vej.

Bemærk, at vi sælger vejskilte til privat brug. Som bestiller har du ansvaret for, at skiltet følger de regler, som gælder for det sted, hvor skiltet skal monteres.

Vejviserskilte og informationsskilte

Hvor skal skiltet placeres, og hvad skal det formidle? Skal skiltet sidde på en privat eller bestemt væg? Skal det måske sættes op ved en butik? Leder du efter vejskilte til en parkeringsplads, cykelskilte eller gadenavneskilte? I Skiltomaten kan du selv designe personlige vejskilte helt efter dine ønsker og behov.

Danmarks vejskilte fastlægges af regeringen. Hvis du vil vide mere om love og regler for Danmarks vejskilte og gældende krav, kan du læse mere på Vejdirektoratets hjemmeside.

Advarselsskilt

Disse trafikskilte eller advarselsskilte advarer om noget, hvilket betyder, at trafikanterne øger deres koncentration og sænker farten. Det kan f.eks. være skilte med "Jagt i gang" og vejskilte, som advarer om bestemte dyr som f.eks. pindsvin, vildsvin eller endda frøer. Advarselsskilte kan også advare om ridestier i nærheden eller krydsende cykelstier. Vejskilte som advarselsskilte har ofte en rød ramme, gul baggrund og trekantet form.

Påbudsskilt

Påbudsskilte eller -tavler gør opmærksom på et krav eller et formanende budskab til trafikanter. Det kan f.eks. dreje sig om krav om beskyttelsestøj, hvordan det er tilladt at køre, eller de tidspunkter, hvor parkering er tilladt. Disse typer af vejskilte har ofte en hvid ramme, blå baggrund og er sædvanligvis runde med et symbol i midten af skiltet, som viser formaningen.

Informationsskilt

Med et tydeligt informationsskilt kan man gøre opmærksom på steder, loppemarkeder og butikker. Et vejviserskilt, som skal formidle information, er ofte blåt med hvid tekst og en hvid ramme.

Hvis man ønsker at købe vejskilte eller trafikskilte, bør man dog være opmærksom på, at det ikke er lovligt at opstille skilte, som ligner offentlige vejskilte, på offentlige veje. Hvis der er risiko for, at bilister mister koncentrationen eller kører forkert, kan skiltene blive decideret farlige.

Lokaliseringsskilte

Lokaliseringsskilte eller vejviserskilte skal vise vej eller oplyse om en bestemt service langs vejen. Lokaliseringsskilte har til formål at vise vejen til et sted, en vej eller en by. Orienteringstavler med pile viser dig, hvor du skal dreje, men også afstanden til dit endelige rejsemål samt vejnummer. De hjælper dig også med at finde hospitaler, campingpladser og bådpladser, men også steder med oldtidsminder. Man kan kende disse vejskilte på forskellige farver og symboler.

Forbudsskilte

Forbudsskilte eller forbudstavler er vejskilte, som fortæller, hvad du ikke må gøre. Forbudsskilte er oftest runde med en rød ramme samt gul eller hvid bundfarve. Symbolet midt på skiltet viser, hvilket forbud der gælder, f.eks. afspærret område, forbud mod at tænde ild, må ikke blokeres eller forbud mod færdsel med hund.

Cykelskilte

Cykelskilte er en form for lokaliseringsskilt, som viser, hvor du skal cykle hen for at komme til et bestemt sted eller en bestemt by. De kan vise antal kilometer, retning osv. Cykelskilte kan have forskellige farver. Et cykelskilt kan eksempelvis have en rød, gul eller grøn bundfarve.

Gadenavneskilte

Gadenavneskilte viser gadens navn og kan monteres på forskellige måder, alt efter hvor skiltet skal hænge. Hvis man vil have gadens navn på facaden, kan man vælge et aluminiumsskilt med eksempelvis skruemontering. Vi tilbyder desuden aluminiumsskilte med stolpemontering. Skiltomaten tilbyder de fleste skrifttyper, så dit gadenavneskilt skal blive, som du ønsker.

Parkeringsskilte

Parkeringsskilte angiver, hvad der gælder for køretøjsparkering. Da skiltene oftest sidder udendørs, anbefales et slidstærkt og stabilt materiale, som tåler vind og vejr. Mange parkeringsskilte kendetegnes af et hvidt P med blå bundfarve, mens andre skilte har både tekst og billede.

Parkeringsskilte kan bestilles med reflekslaminat, så de er mere synlige i mørke. Der findes forskellige former for parkeringsskilte: skilte til privat parkering, parkering forbudt-skilte eller parkering beregnet for handicappede. Hvilken information der skal stå på skiltet, bestemmer du.

Design et vejskilt til privat brug

Skiltmax tilbyder en række designmuligheder, for at du skal kunne designe personlige vejskilte til privat brug.

Slidstærke skilte i aluminium

Vi anbefaler aluminiumsskilte til dig, som vil opsætte et privat vejskilt udenfor. Vores aluminiumsskilte egner sig perfekt som vejvisere, da de er vejrfaste og slidstærke og har en lang levetid. Denne skiltetype printes digitalt og forsynes derefter med et UV-beskyttende laminat.

Hvis du vil have et skilt, som kan ses i mørke, kan du vælge at få et reflekterende skilt. Et skilt i aluminium kan bestilles med stolpemontering (hvis du ønsker, at skiltet skal sidde på en stolpe) eller skruemontering, hvis du vil fastgøre skiltet på en anden plan overflade, eksempelvis en bygning eller en væg.

Prisbillige skilte i plast

Vores sortiment omfatter også indgraveret plast af høj kvalitet, som med fordel kan opsættes som vejskilt udendørs. Tekst og eventuelle billeder indgraveres med laser, hvilket gør skiltet ekstremt holdbart og slidstærkt. Et vejskilt i plast er nemt at skrue fast på en plan overflade og anvendes ofte for at anvise parkeringspladser eller handicapparkering.

Hvis du leder efter et vejskilt eller en vejtavle i andre materialer, størrelser eller med andre fastgøringsmetoder, er du velkommen til at kontakte Skiltmax’ kundeservice, som gerne hjælper ved forskellige former for bestillinger.

Fastgøringsmetode – Stolpemontering

Hvad synes vores kunder?