Kan du ikke finde det, du leder efter?

I vores Skiltomaten kan du designe dine skilte præcis, som du vil have dem. Tekst, farve, former og meget mere.

Start med at designe et skilt

Information om rygning forbudt-skilte

Opsætning af skilte, som forbyder rygning, kan handle om at skabe en røgfri zone for at tage hensyn til allergikere eller bare for at undgå lugten, men det drejer sig lige så ofte om at følge lovgivningen, som forbyder rygning bestemte steder.

Siden den 15. august 2007 har det været forbudt at ryge på de fleste serveringssteder i Danmark. Efterfølgende er rygereglerne blevet skærpet yderligere, og i dag har f.eks. DSB også forbudt rygning på de udendørs perroner. Uanset om det drejer sig om at følge lovgivningen, eller skyldes, at rygning frabedes af andre årsager, er det effektivt at opsætte skilte med Rygning forbudt.

Rygning forbudt – med den rette tekst

Ved at bruge den rette tekst kan man tydeligt formidle budskabet om, at rygning er forbudt. 

Rygning frabedes

Med teksten "Rygning frabedes" bliver tonen lidt mere afslappet, men til gengæld er der risiko for, at folk stadig ryger. Teksten kan fortolkes som om, at rygning ikke er forbudt, men bare ikke ønskværdigt.

Rygning forbudt

Dette er langt den mest almindelige tekst til at vise, at rygning ikke er tilladt. Skiltet har ofte en hvid baggrund med en rød cirkel og en diagonal streg hen over skiltet. Inde i cirklen er der en rygende cigaret. Teksten "Rygning forbudt" er mest synlig, hvis den anbringes under billedet. 

Rygning forbudt i henhold til lovgivningen

Det er ganske vist ulovligt at ryge på restauranter og i offentlige lokaler, men det er ikke der, man først og fremmest finder disse forbudsskilte. De er derimod mere almindelige på steder, hvor der kan opstå fare på grund af cigaretgløder. Et eksempel er tankstationer, hvor det kan være farligt at ryge i nærheden af benzinstanderne.

Påsætning af klistermærker

Se denne video for at få oplysninger om, hvordan man fastgør klistermærker. Skraberen, som anvendes i videoen, følger med hver ordre.

Hvad synes vores kunder?