Kan du ikke finde det, du leder efter?

I vores Skiltomaten kan du designe dine skilte præcis, som du vil have dem. Tekst, farve, former og meget mere.

Start med at designe et skilt

Information om gravskilte

De mest almindelige gravskilte sættes på gravstenen eller i mindelunden og viser navnet på den afdøde.

I vores skiltomat kan du selv designe et helt unikt og personligt gravskilt.

Ud over de skilte, man ser på kirkegården, kan gravskilte også bruges i andre forbindelser og på andre steder. Det har først og fremmest til formål at give de pårørende et sted, hvor de kan sørge og mindes mennesker, som ikke længere lever.

Gravskilte – ikke bare på kirkegården

Mindelunden derhjemme

Selvom kirkegården for mange er et sted, hvor de sørger og får ro i sindet, er det ikke alle, der har mulighed for at komme dertil. Sommetider ligger den langt væk, og i andre tilfælde har de pårørende ganske enkelt ikke mulighed for at besøge graven.

Det kan være et godt alternativ at lave sin egen mindelund derhjemme eller i haven. En flot mindelund kan udsmykkes med blomster, et gravskilt og måske andre ting, der tilhørte personen. Den eneste forskel fra kirkegården er, at asken ikke må graves ned i haven. 

Skilt, der markerer graven, indtil der kommer en gravsten

For mange er det meget vigtigt at have en grav, de kan besøge. Det kan dog sommetider tage flere måneder, før gravstenen er færdig og på plads. I sådanne tilfælde kan man bruge enkle gravskilte til at markere graven for de pårørende. 

Ved begravelse af små dyr

Ifølge loven må man ikke selv begrave store dyr. Kæledyr som kaniner, marsvin, katte og hunde må dog begraves i haven. Dem kan man give et værdig begravelse og et gravskilt, der angiver gravstedet.

Fastgøringsmetode – Skrue

Hvad synes vores kunder?