Kan du ikke finde det, du leder efter?

I vores Skiltomaten kan du designe dine skilte præcis, som du vil have dem. Tekst, farve, former og meget mere.

Start med at designe et skilt

Information om toiletskilte

Der findes en række forskellige udformninger for toiletskilte. Alt fra de meget neutrale skilte i offentlige miljøer, hvor der kun bruges bogstaverne wc og angivelse af, om det er et herre- eller dametoilet, til de væsentligt mere personlige eller humoristiske toiletskilte, der findes i hjemmet.

Der er række ting, man bør tage højde for ved udformning af dørskilte til toiletter. Æstetikken er vigtigt, hvis skiltet er til toiletdøren derhjemme, og skiltet skal også passe ind i miljøet og hjemmets stil. Her er det almindeligt at bruge snørklede bogstaver eller toiletskilte mere i den sjove afdeling, som også gør det mere personligt end et klassisk wc-skilt. I offentlige miljøer er det vigtige, at toiletskiltet er tydeligt udformet og opfylder sin funktion – nemlig at vise, hvor toiletterne findes.

Tydelige wc-skilte med symboler

Når det drejer sig om udformning af toiletskilte til offentlige lokaler, er det fordelagtigt at bruge billeder og ordet wc i stedet for at skrive TOILET på skiltet. Det gør det nemmere at finde toilettet for mindre børn og dem, som ikke taler dansk.

Ud over at bruge billeder og vælge wc-skilte i stedet for TOILET-skilte, kan det være godt at fortælle, hvem de forskellige toiletter er beregnet til. Nogle af de mest almindelige varianter er Herre og Dame, hvilket ofte vises ved hjælp af figurer. Du kan også udfordre kønsnormerne ved at bruge andre billeder eller opdelinger. 

Det er vigtigt tydeligt at vise, hvilket wc er handicaptoilet, hvilket ofte markeres ved hjælp af et billede af en kørestol. Pusleborde angives ofte med et symbol med et barn på et puslebord.

Hvad synes vores kunder?